Firma de curatenie sau femeie de serviciu? O intrebare des intalnita cand vine vorba despre asociatiile de locatari. Totusi, este important sa distingem diferentele, dar si beneficiile pe care cele doua le au pentru a intelege ce se potriveste cel mai bine pentru asociatia de locatari sau scara noastra de bloc. 

firma de curatenie sau femeie de serviciu?

Stabilitate

Nu suntem obisnuiti sa ne gandim la asta, dar fie ca vorbim de o femeie de serviciu, fie ca vorbim de firma de curatenie, personalul care face curatenie in scara de bloc va avea nevoie de concediu de odihna, se poate imbolnavi sau pur si simplu poate sa plece la alt job fara nici un fel de preaviz.

 

Diferenta majora intre cele doua este ca firma de curatenie este obligata si poate sa asigure rapid un inlocuitor pentru a exista continuitate in efectuarea curateniei, pe cand in cazul femeii de serviciu nu se va face curat timp de 1 / 2 saptamani, chiar si pana la o luna in cazul unei demisii.

Economie

Contract de munca, taxe si impozite, cheltuieli pentru detergenti si produse de curatenie, nu dureaza mult pana sa ne dam seama ca toate acestea presupun niste cheltuieli semnificative care isi vor pune amprenta pe pretul final.

 

 

Pretul final poate fi si cu 50% mai mic in cazul unei firme de curatenie fata de o femeie de serviciu, din simplul motiv ca firma de curatenie colaboreaza cu mai multe asociatii de locatari si este mai eficienta in a gestiona toate aceste costuri.

Calitate

Femeie de serviciu este doar una singura, pe cand in cazul unei firme de curatenie se lucreaza tot timpul in echipa.

 

Lucrul in echipa presupune cel putin doua persoane pe o scara de bloc, o persoana matura iar cealalta spala, o persoana sterge cutiile postale iar alta usa de la intrare si tot asa.

 

In cazul unei femei de serviciu, fiecare locatar vine cu cate o sugestie despre cum ar trebui sa se faca curatenia, pe cand la o firma de curatenie se face un training si programul de curatenie este urmat dupa niste reguli bine definite pentru a se crea un standard.

 

 

Esti nemultumit de calitatea curateniei? Sa schimbi femeia de serviciu va fi un cosmar, pe cand la o firma de curatenie, daca personalul nu se ridica la standardul cerut de catre locatari va urma un training si va fi monitorizat calitativ pana cand va satisface toate exigentele.

Administrativ mai putina bataie de cap

Daca in cazul unei femei de serviciu trebuie facut un contract de munca, inregistrat contractul, platit lunar salariu si impozit, sa se achizitioneze produse si materiale de curatenie, in cazul unei firme de curatenie este destul semnarea unui contract si toate aceste griji dispar.

Concluzie

 

 

Cand trebuie sa alegem intre firma de curatenie sau femeie de serviciu, totul se rezuma la exigentele si marimea asociatiei de locatari. Daca asociatia are mai multe scari de bloc, se cauta o persoana care sa satisfaca exigentele fiecarui locatar in parte si eventual sa se mai ocupe si de alte lucruri prin jurul scarilor de bloc, atunci femeia de serviciu este pentru tine.

One thought on “Firma de curatenie sau femeie de serviciu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *