Traim in era vitezei, avem tot mai putin timp disponibil si suntem tot mai indiferenti la multe lucruri din jurul nostru. Importanta curateniei pe o scara de bloc este esentiala intrucat o scara de bloc curata si ingrijita ne influenteaza pozitiv starea de spirit.

 

Ai intrat vreodata intr-o scara de bloc si ti-ai dat seama ca mirosul neplacut sau pliantele si ziarele de la intrare te indispun? Ai avut o zi grea la serviciu si inainte sa ajungi acasa, intri in scara de bloc, simti un miros placut de parfum si te bucuri cand vezi ca totul este curat si la locul lui? Daca nu ti ai dat seama, exista o legatura stransa intre starea ta de spirit si curatenia pe scara blocului.

 

 

 

Importanta curateniei pentru starea de spirit

Cand vorbim de importanta curateniei intr-o scara de bloc, primul motiv care ne vine in minte este sanatatea noastra. Din pacate, putini dintre romani constientizeaza ca sanatatea nu este doar fizica ci si psihica.

 

In propria casa pentru a putea face ceva trebuie cavasele sa fie spalate si puse la locul lor, pe birou si in camere sa fie totul ordonat, hainele puse in ordine, iar la final eventual sa mai aprindem si un betisor parfumat pentru a ne crea un mediu si o stare placuta. Credeti ca atunci cand vorbim de o scara de bloc lucrurile stau diferit?

 
importanta curateniei, scara de bloc murdara

Mirosul neplacut de pe casa scarii, sacii cu gunoi lasati la usa apartamentului, hartiile si pliantele aruncate pe jos ne afecteaza fara sa constientizam starea de spirit.

 

Cum acasa avem o rutina pentru a ne crea o dispozitie cat mai buna ce ne ajuta pe parcursul zilei, in exterior primul contact cu lumea din afara caminului nostru este scara de bloc, de aceea ea trebuie sa contribuie la bunastarea noastra si nu invers.

 

Daca am avut o zi grea la locul de munca, automat in drum spre casa incercam sa lasam toate problemele deoparte pentru a nu ne afecta viata personala. Insa, daca curatenia pe scara de bloc este o problema nu facem altceva decat sa ne indispunem mai tare.

 

 

Importanta curateniei pentru educatia copiilor

Cum adica, curatenia pe scara blocului poate sa influenteze educatia copiilor ?

 
 Ei bine, tot prin scara de bloc trece si copilul tau pentru a merge sau veni de la scoala, mai mult de atat el petrece cel mai mult timp in scara de bloc. Se va duce sa se joace dupa ce termina temele, isi va uita lucruri in casa, va bate la usa vecinilor sai sau pur si simplu va sta in fata blocului cu prietenii.
 

Bun, si ce legatura au toate astea cu educatia copilului?

 
In primul rand creierul copiilor este ca un burete care absoarbe foarta multa informatie si imita ce vede la ceilalti din jurul sau. Daca el vede mereu mizerie pe casa scarii, pungi de gunoi la usa apartamentelor si vecini care arunca gunoaie pe casa scarii sau in jurul blocului, exista o foarte mare sansa ca si el la randul sau sa faca la fel.
importanta curateniei pentru educatia copiilor

Daca o scara de bloc murdara si neingrijita afecteaza starea de spirit a adultilor care au experienta de viata, cum credeti ca va afecta un copil care nu constientizeaza importanta acestor lucruri?

 

Daca eu imi aduc aminte dupa zeci de ani cum arata scara de bloc in care am copilarit, si cred ca si marea majoritate dintre voi isi aduc aminte la fel ca si mine, intrebarea este: Cum a-ti vrea sa isi aduca aminte copilul vostru scara de bloc in care a copilarit?

 

Importanta curateniei pe o scara de bloc nu trebuie neglijata.

 

Importanta curatenieie pentru Sanatate

Daca educatia copiilor sau starea de spirit sunt doua motive pe care greu le constientizam, in cazul sanatatii fizice lucrurile stau alfel.

 

De ce stau altfel?

 

Cum poluarea prin noxele emise de masini este un inamic invizibil care face anual din ce in ce mai multe victime, la fel si praful care se aduna pe scara de bloc este un inamic care ne afecteaza sanatatea, de multe ori mai mult decat ne dam seama.

 

Am o firma de curatenie unde activitatea principala se rezuma la curatenia pe scarile de bloc pentru asociatii de locatari.

 

Ce vreau sa spun este ca, nici eu la inceput nu am constienizat cat praf exista pe o scara de bloc pana cand nu am purtat o masca si o pereche de adidasi din panza. Desi majoritatea scarilor de bloc sunt constructii noi si frumoase, unde la prima vedere nu vezi urma de mizerie, dupa o zi de munca atat masca de protectie cat si sosetele albe au devenit maronii de la praful adunat.

 

Concluzie

 

Starea de spirit negativa, educatia improprie a copiilor si afectarea sanatatii sunt inamici invizibili pe care nu ii vedem imediat si nici nu ii constientizam decat dupa perioade indelungate de timp, dar care  toate au in comun curatenia improprie a scarii de bloc.

 

 

Sanatatea este a noastra, copii sunt ai nostri si desi scara de bloc nu este a noastra, este si a noastra, a tuturor. Importanta curateniei, este sau nu subestimata in scara ta de bloc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *