Este foarte important sa intelegem cine-ti curata scara blocului, da, ei sunt oameni la fel ca noi, au responsabilitatea de a mentine curatenia pe scara de bloc, dar au si dreptul de a fi tratati ca si egalul nostru.

Cine-ti curata scara blocului?
personalul de curatenie trebuie tratat ca egalul nostru

Intram in scara de bloc, vedem pe cineva care face curatenie, poate o femeie sau doua in cazul firmelor de curatenie, dam buna ziua si mergem mai departe. Ne dorim mereu sa fie curat in scara noastra de bloc si avem mereu exigente, dar cati dintre voi s-au oprit sa vorbeasca chiar si pentru un minut cu personalul de curatenie?

Hai sa ii descoperim impreuna !

Ce calitati trebuie sa aiba personalul de curatenie

De multe ori nu realizam, dar nu oricine este potrivit pentru a face curatenie chiar si cand vine vorba de curatenia pe scarile de bloc

Printre primele lucruri la care ma astept de la o persoana care face curatenie pe o scara de bloc este sa fie responsabil. Este foarte normal sa gresesti, pana la urma suntem cu totii oameni, important este reactia noastra la momentul cand ni se spune unde gresim. O persoana responsabila asculta, isi asuma si invata din greseli, pe cand o persoana iresponsabila va trece cu vederea si nu va indrepta niciodata greseala facuta.

 
Seriozitate. La ce folos este sa fii o persoana responsabila care invata din greseli  daca nu prea te prezinti la munca? Cu totii ne izbim de momente cand chiar avem nevoie de o zi libera sau doua pentru situatii neprevazute, dar cand intarzii la munca pentru ca nu te ai trezit sau nu vii la munca pentru ca a murit pisica exista o problema.
 
Daca responsabilitatea si seriozitatea sunt doua calitati care sunt universal valabile la mai toate locurile de munca, atentia la detalii este specifica locurilor de munca in domeniul curateniei. Atentia la detalii face diferenta intre un lucru bine facut, vezi ce inseamna un lucru bine facut aici, si un lucru facut doar ca sa treaca ziua de munca.

Ce fel de comportament trebuie sa adopte personalul de curatenie?

Indiferent cate calitati avem, cat de responsabili si seriosi suntem, fara un comportament adecvat nimeni nu va vedea adevarata noastra valoare.

Cine-ti curata scara blocului?, comportament de evitat

Nu putem vorbi despre comportament fara a vorbi de interactiune. Chiar daca personalul de curatenie are toate calitatile necesare si este cel mai bun in ceea ce face, perceptia in ochii locatarilor este data de modul de a interactiona si comportamentul pe care acesta il adopta.

 

 

Din pacate, in marea majoritate a cazurilor vedem doua extreme, fie personalul de curatenie are un comportament umil fata de locatari, fie adopta o atitudine negativa in dezacord cu orice sugestie sau reclamatie care poate veni din partea orcarui locatar.

 

 

Extrema pozitiva

Principala problema in cazul unui comportament umil este ca angajatul va face orice i se cere de catre fiecare locatar fara a avea un cuvant de spus, daca 10 locatari au 10 pareri diferite despre cum ar trebui sa se faca curatenia pe scara de bloc va fi o adevarata problema.

 

Extrema negativa

In cazul unuei atitudini negative si in dezacord cu orice sugestie sau reclamatie, se intampla ca angajatul  sa interactioneze in mod agresiv cu locatarii iar in acest caz, chiar daca el isi va face treaba cum trebuie, va exista mereu o perceptie de nemultumire din partea locatarilor ce poate duce la schimbarea personalului de curatenie.

 

 

Din pacate multe persoane, atat locatari cat si angajati, privesc curatenia in scarile de bloc ca pe un lucru josnic si de aici incep sa apar probleme mari in comportament.

 

Angajatului nu ii place sa i se vorbeasca cu un ton de superioritate pentru ca se simte injosit iar locatarului nu ii place sa i se raspunda pe un ton agresiv pentru ca denota lipsa de respect.

 

Concluzie

Nu este usor sa faci curatenie pe o scara de bloc si nici nu este o munca pentru oricine. Din punctul asta de vedere ar trebui sa respectam mai mult persoanele care se asigura ca scara noastra de bloc este curata si intretinuta.

 

Trebuie sa privim personalul de curatenie ca pe egalul nostru si sa interactionam cu el intr-un mod placut, doar asa va puteti asigura ce el isi va da toata silinta pentru a face o treaba cat mai buna.

Tie cine-ti curata scara blocului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *