Indiferent ca ai o rutina sau nu, care sa te ajute sa fii orgnanizat atunci cand faci curat, iti voi arata 8 locuri unde uiti sa faci curat ,desi nu ar trebui.

8 locuri unde uiti sa faci curatenie
8 locuri unde uiti sa faci curat

Daca va ganditi la locuri cum ar fi cosul de gunoi, cuptorul sau spatele canapelei nu va condamn, dar sunt si alte obiecte aparent banale carora ar trebui sa le acordam mult mai multa atentie.

1. Manerele si intrerupatoarele


Ganditi-va de cate ori sunt atinse zilnic clantele si intrerupatoarele din casa. Cu toate astea, de cele mai multe ori, cand facem curatenie nici nu le luam in considerare.


Stergeti si dezinfectati clantele si intrerupatoarele ori de cate ori faceti curatenie pentru a preveni raspandirea germenilor.


2. Spatele toaletei


Exista un loc in spatele toaletei sub vasul colector de apa care este greu accesibil dar care este plin de umezeala si reprezinta un magnet de praf si microbi.


Data viitoare cand faci curatenie in baie asigura-te ca te apleci si stergi si spatele toaletei.


3. Gurile de aerisire si filtrele de aer


Ati sters vreodata filtrul de la hota sau gura de aerisire? Daca nu, incercati acum si ve-ti realiza ca sunt doua lucruri care ar trebui sterse cat mai des.


Daca nu sunt curatate frecvent si trece o perioada indelungata intre curatari toata grasimea adunata va fi foarte greu de indepartat.


4. Plinte


Aspirarea murdariei si prafului de pe podea cu aspiratorul poate fi considerata o treaba usoara, dar daca vrem cu adevarat sa facem o treaba buna ar trebui sterse mai intai plintele.


Pe ele se acumuleaza prima data praful si pot fi curatate usor cu o laveta din microfibra.


5. Obiecte folosite pentru a face curatenie


Fie ca este vorba de buretele de vase, prosopul de bucatarie sau mopul cu care speli pe jos, adevarul este ca si obiectele cu care facem curatenie trebuiesc curatate si dezinfectate la randul lor.


Daca toate aceste obiecte nu sunt curatate si dezinfectate la randul lor atunci nu putem sa spunem ca facem curatenie.


6. Masina de spalat vase si haine.


Cine s-ar fi gandit ca o masina in care pui apa si detergent are nevoie sa fie curatata. Cu toate ca mare parte a persoanelor care au achizitionat o masina de spalat nu au curatat-o niciodata, ea poate fi o sursa de mucegai.


Sigiliu din cauciuc, care are rolul sa impiedice scurgerea apei atunci cand usa este inchisa, are o adancitura foarte ingusta care mentine umiditatea si favorizeaza aparitia mucegaiului.


7. Telecomanda


Daca spuneam despre clante si intrerupatoare ca sunt folosite des, atunci ar trebui sa ne gandim serios la telecomanda. De la murdarie intre butoane pana la germeni, nu uita sa cureti si telecomanda data viitoare cand faci curatenie.


8. Plantele

Doar pentru faptul ca nu stergi plantele de afara asta nu inseamna ca cele din casa nu necesita curatate. Curatarea prafului de pe frunze nu doar ca le face sa arate mult mai bine, dar ajuta foarte mult si la sanatatea lor.

 

Data viitoare asigura-te ca tii cont si de aceste locuri. Si daca vrei sa vezi si cele mai frecvente greseli atunci cand faci curat citeste articolul aici.

One thought on “8 locuri unde uiti sa faci curat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *