Daca ar fi sa va ganditi pentru cateva  secunde, care credeti ca ar fi locul sau obiectul care reprezinta magnetul de germeni din casa ta?

magnetul de germeni din casa ta
magnetul de germeni din casa ta

Toaleta sau poate cosul de gunoi? Daca ele au fost primele la care te-ai gandit nu esti deloc pe aproape. Paradoxal, buretele de bucatarie este obiectul care aduna cei mai multi germeni.

Da, da, buretele de bucatarie cu care spalam farfuriile, farfurii din care mancam, iar lucrurile nu se opresc aici.

         Buretele de bucatarie

Parca
nici nu iti  vine sa crezi, dar buretele
de bucatarie sau lavetele sunt obiectele din casa unde se ragasesc 75% dintre
bacterii. Vorbim de bacterii coliforme, categorie de unde fac parte si
Salmonella sau E-coli.

Motivul
este unul simplu, sunt mai mereu ude si contin resturi de mancare ceea ce face
mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

 

         Suportul pentru periute

Desi doar 27% dintre bacterii se regasesc pe suportul de periute este unul dintre obiectele din casa care nu trebuie neglijat. Este indicat sa curatam suportul pentru periute saptamanal intrucat intra in contact direct cu periuta de dinti, obiect pe  care il introducem direct in gura.

 

         Tocatorul

Tot din aceeasi categorie ca si buretele de bucatarie, tocatorul este si el un magnet de germeni. Fie el de plastic sau din lemn, recomandarea este sa folosesti cate un tocator pentru fiecare tip de mancare.

Desi nu stiu pe nimeni care sa aiba mai mult de un tocator este important sa fie spalat mereu cu detergent de vase si pe urma sters cu un prosop uscat de bucatarie.

 

         Masina de spalat

Incepem sa vedem un trend, din ce in ce mai multe obiecte care le folosim pentru a spala si curata sunt printre principalele surse de bacterii din casa. Aici se incadreaza si masina de spalat intrucat retine umezeala pentru perioade lungi de timp favorizand dezvoltarea bacteriilor.

 

         Chiuveta

Cu 45% dintre totalul bacteriilor, chiuveta ocupa un onorabil loc doi. Daca la inceput erati de parere ca cei mai multi germeni se aduna in baie, este posibil ca pana la finalul articolului sa priviti bucataria cu alti ochi.

 

         Grilajul de la aragaz

Si ca tot vorbeam de bucatarie, gratarul de pe aragaz este si el un magnet pentru bacterii. Data viitoare cand cureti aragazul fii harnic pana la capat si ocupa-te si de gratarul plin de grasimi si bacterii pe care stau tigaile.

 

         Masina de cafea

Cum, pana si masina de cafea? Problema cu masinile de cafea o reprezinta rezervoarele de apa. Studiile arata ca 50% din rezervoarele verificate prezentau urme de mucegai care pot dauna sanatatii.

 

         Bolurile animalelor

La cat de multa joaca pe afara au parte si ating tot ce le iese in cale, nu este de mirare ca bolurile de mancare ale animalelor de companie pot fi un magnet de germeni. Norocul nostru este ca animalele au un sistem imunitar destul de puternic.

 

Data viitoare cand sunteti intrebati care este magnetul de germeni din casa ta, probabil veti constientiza ca bucataria reprezinta un pericol mult mai mare decat baia.

 

Asigura-te ca acorzi o atentie sporita acestor locuri data viitoare cand faci curat dar, vezi si 8 locuri unde uiti sa faci curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *