Indiferent cine se ocupa de curatenia pe casa scarii trebuie sa intelegem ca odata facuta, ea trebuie si mentinuta. Iata cateva sfaturi practice pentru o scara de bloc curata.

Sfaturi practice pentru o scara de bloc curata
Sfaturi practice pentru o scara de bloc curata

Toti ne dorim ca scara noastra de bloc sa fie mereu curata si sa miroase frumos. De cele mai multe ori, cand nu se intampla asta, dam vina pe femeia de serviciu sau firma de curatenie. Adevarul, in schimb, este fix pe dos. Fara un comportament civilizat din partea locatarilor, munca personalului de curatenie este deseori aproape inutila.

1. Nu lasa punga de gunoi la usa

 

Nu exista lucru mai urat decat a lasa punga de gunoi menajer la usa apartamentului cu gandul ca mai tarziu o vei duce la gunoi. Nu numai ca riscam sa patam gresia, dar vom deranja si vecinii cu mirosul neplacut.

 

 

In functie de tipul de gresie, unele pete de ulei sau resturi menajere de la punga de gunoi pot fi extrem de greu de indepartat. Data viitoare cand trebuie sa duci gunoiul asigura-te ca te indrepti direct la ghena de gunoi.

 

 

 

2. Nu lipiti anunturi pe geamul usilor de la intrare

 

In orice scara de bloc ar trebui sa existe un avizier pentru orice tip de anunt si cu siguranta usa de la intrare nu trebuie folosita pe post de avizier. Lipiciul de la afise este foarte greu de indepartat de pe geamurile usilor de la intrare.

 

 

Daca doriti geamuri curate si frumoase evitati afisele de pe usa de la intrare.

 

 

 

3. Nu exagerati cu florile pe casa scarii

 

Este frumos sa ornam scara cu o floare care ne poate aduce bunastare ori de cate ori o privim. Starea de bine se poate transforma usor in disconfort daca exageram cu numarul plantelor din scara de bloc.

 

Imaginati-va pervazele pline cu flori de nu mai reusiti sa deschideti geamul, iar pe fiecare treapta cate un ghiveci cu flori.

 

Nu numai ca ingreuneaza curatenia in scara de bloc, dar exista riscul sa patam gresia daca udam in exces florile.

 

 

 

4. Cosul de gunoi

 

 

Cosul de gunoi nu trebuie sa lipseasca. In plus, el nu trebuie sa fie amplasat in interiorul scarii de bloc. Evitati aruncarea de recipiente care contin lichide sau resturi menajere pentru a evita mirosurile neplacute. 

 

 

 

5. Presul de la intrare

 

Atunci cand intram in casa ne descaltam, dar cand intram in scara de bloc trebuie sa ne stergem mereu incaltamintea. Daca fiecare locatar ar face din acest obicei un reflex va garantez ca diferenta de curatenie se va sesiza ca de la cer la pamant.

 

 

Este util ca la intrarea in scara de bloc sa avem doua presuri. Unul mai asupru, pentru indepartarea murdariei mai mari de pe incaltaminte, si unul mai moale, in scara de bloc, care are rol mai mult de stergere si uscare a papucilor.

 

 

 

 

 

Bonus

 

Nu impingeti usa de la intrarea din scara de bloc cu piciorul atunci cand aveti mainile ocupate. Desi valabil pentru orice tip de usa, in cazul usilor albe de termopan, incaltamintea din cauciuc lasa urme ce nu mai pot fi indepartate.

 

 

 

 

Concluzie

 

Nu exista curatenie fara bun simt si bune practici din partea fiecarui locatar. Daca aceste Sfaturi pentru o scara de bloc curata ti-au fost utile nu uita sa citesti si Ce presupune curatenia in scarile de bloc si Firma de curatenie sau femeia de serviciu pentru a afla care este cea mai potrivita solutie pentru curatenia pentru scara ta de bloc.

One thought on “Sfaturi practice pentru o scara de bloc curata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *